Češi bohužel nepřekvapili, USA podlehli 0:8

První hrací den IPH Cupu zakončil zápas mezi výběrem Ameriky a Česka. Američané už od začátku ukazovali své útočné chutě, ale ani hosté se nechtěli dostat do pozice vyloženého outsidera. Dobře prověřoval LaMarreho v brance domácích Geier nebo Novotný, ale skóre se neměnilo. Jako první nakonec udeřili domácí, když puk za Kudelu poslal Evan Nichols – 1:0. Český tým mohl srovnat, když se dostal do přečíslení, ale LaMarre si počkal na střelu Zelinky a vyrazil puk svým betonem do rohu. Češi dostali k dispozici přesilovou hru, ale dvanáct vteřin před jejím koncem sami inkasovali z hole Jacka Wallace, který tváří v tvář Kudelovi nemýlil – 2:0. Gólem do šatny pak vyprovodil český tým Travis Dodse, který trefil místo pod Kudelovou vyrážečkou – 3:0.

Z druhé třetiny nebyla odehrána ještě ani minuta a domácí zvýšili díky Travisovi Dodsovi na 4:0. Po dalších sedmnácti vteřinách hry vyprovodil pátým gólem Kudelu z české klece Evan Nichols – 5:0. Američané pokračovali ve své hře, ve které se český celek dostával do šancí jen velmi sporadicky. Při vyloučení Kubeše si Američané připsali další branku, když nastřelený puk pohotově umístil do branky Josh Pauls – 6:0. Češi se nevzdávali, ale domácí byli ve své hře přece jen úspěšnější, a tak se střelou pod víko zapsal do střelecké listiny také David Eustace – 7:0.

Ve třetí třetině se dlouho hrálo bez branek, a to i přesto, že se Američané snadno dostávali až k české kleci. Vápenka měl ale přehled a několik dobrých pokusů zastavil. Američané své skóre dokázali ještě navýšit, když se natlačili před českého gólmana, který neměl dost prostoru a z osmé branky svého týmu se mohl radovat i Declan Farmer – 8:0. Reprezentace Česka se snažila alespoň o čestný úspěch do posledních chvil, ale Geier, Veselý, ale ani velká šance Paláta LaMarreho nepřekvapila. Američané si tak z dnešního utkání berou jak vysokou výhru, tak všechny body do tabulky a dostávají se do těsného závěsu za Kanadu.

Zítra je nový den, nové šance a nová možnost připsat si body. Nechme se překvapit, co další zápasy přinesou.

Fotogalerii z celého turnaje IPH CUP 2024 najdete na oficiálním Flickr účtu Českého para hokeje.

Text: Monika Baloghová
Foto: Lukáš Kaboň/ Vladimír Pryček/ Radim Horák

Share