Para hockey Ostrava oceněn Rekordy handicapovaných hrdinů

Ostravský parahokej získal za svou práci, nadšení a píli další ocenění. Rekordy handicapovaných hrdinů oceňují mimořádné výkony a ukazují nám inspirativní příběhy. Informují také o aktivitách lidí se zdravotním handicapem a podporují je v jejich úsilí. Para hockey Ostrava z.s. si odnesl ocenění v sekci Emisaři handicapu za inspirativní vzory.

Vyhlášení už osmého ročníku ocenění Rekordy handicapovaných hrdinů se uskutečnilo v zasedací místnosti Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Celkem bylo oceněno 10 vítězů, protože tato anketa nezná druhá, ani třetí místa. „Když za mnou osm let zpátky přišel Jiří Muladi, že by chtěl podobná ocenění, řekl jsem, že to zkusíme, u nás v kraji a pak i v rámci celé republiky. A teď mezi sebou už po osmé můžeme hostit opravdové hrdiny handicapu,“ řekl náměstek hejtmana MSK Jiří Navrátil. „Ono není až tak složité dosahovat úspěchů, když má k tomu člověk ideální podmínky. Daleko složitější to je v okamžiku, kdy je handicap a chce to mnohem více aktivity, psychických sil a vytyčených úspěchů, které pro toho člověka znamenají strašně moc,“ doplnil také náměstek primátora Ostravy Zbyněk Pražák.

Spolek Para hockey Ostrava z.s., který působí pod označením Český para hokej dostal ocenění za neúnavnou práci pro parahokej nejen v rámci Moravskoslezského kraje, ale i celého Česka a propagace tohoto sportu v rámci celého světa. „Předem musím smeknout před všemi oceněnými. Že jsme i my Rekordy handicapovaných hrdinů je pro nás závazek další kvalitní práce, kterou děláme od roku 2018 s nadšením, láskou a obrovským nasazením,“ řekl za Český parahokej předseda Jiří Šindler. „Jsme skupinou nadšenců, profesionálů z nejrůznějších oborů, ale taký přátel, kteří parahokejem žijí a všechny akce, aktivity, turnaje i festivaly děláme na sto procent. Není hokej a parahokej, je to sport, který dělá radost a tvoří nové životní příběhy,“ dodal Šindler

Celý příběh působení Českého parahokeje, stejně tak všechny neskutečné a poutavé příběhy oceněných hrdinů, jsou v každoročním vydání knihy Rekordy handicapovaných hrdinů. Odměnu za vítězství v kategorii Česky parahokej věnoval na účet Rozvojových kempů parahokeje pro nové a začínající děti, hráče a hráčky parahokeje.

Text: Zuzana Martinčík Glacová
Foto: Radim Frýč, MSK

Sdílejte